Rauch

Ny type gødningsspreder lever af 400 volt Den guldvindende eldrevne gødningsspreder fra Rauch har en meget høj præcision, fordi den kan reagere på små impulser og derfor styres præcist.

Rauch AXIS 30.1 EDR er en centrifugalspreder, der udelukkende er elektrisk drevet. Nyskabelsen har givet fabrikanten en guldmedalje for innovation.
Sprederen kræver, at traktoren er udstyret med en 400 volt generator. Hver spredetallerken drives af sin egen 400 volt motor, og de kan derfor reguleres uafhængigt af hinanden i hastighed, meget hurtigt og præcist.
De kan samtidig spinde med topfart, selv når traktoren kører i miljøvenlig tomgang, og stopper hurtigt, da el-motorerne kan bremses præcist ned. Sprederen har altså alle muligheder for løbende at justere spredebilledet, for at opnå et nøjagtigt resultat.
Stor brugervenlighed Ved at lade hver spredetallerken drives elektrisk, skabes flere fordele. Det første, man mærker, er, at det er meget nemt at tilkoble sprederen. Der skal blot tilsluttes to elkabler, og de kan sammenkobles, før sprederen spændes for. Den behøver altså hverken PTO-aksel eller hydraulikslanger.
Kantspredning kan gøres mere præcist, og sikkerheden kan rykkes en tand i vejret. Det er nemlig muligt både at kalibrere, samt at tømme sprederen uden at lade tallerknerne rotere. Som en ekstra sidegevinst arbejder sprederen med et meget lavt lydniveau.

To elsystemer 

Ud over 400 volt-anlægget har sprederen et traditionelt 12 volt-anlæg, der driver lys, omrører og doseringsenheder.

 

klik her for at læse yderligere om de forskellige Rauchprodukter