Stiga

BREDSGAARD A/S - Din STIGA forhandler

STIGA - EN SPÆNDENDE HISTORIE

Stiga blev grundlagt i Sverige i 1934 og har mere end 80 års erfaring i innovative forbrugerprodukter. Som et resultat af Stigas tradition og det krævende nordiske klima er alle Stigas produkter kendetegnet ved høj kvalitet og fremragende ydelse.


Forbrugerdrevet innovation har altid ligge Stiga på hjerte. Vores mission er at levere førsteklasses haveredskaber, der er fremstillet til at opfylde alle brugeres behov til alle slags havearbejde - hele året rundt. Maskiner og redskaber med høj sikkerhed, ergonomisk udformning og miljøvenlighed.


2016 GGP skifter navn til Stiga

2015 Stiga markedsfører en ny prisvindende Park Pro, et komplet udvalg af 48 V batteriprodukter og den nye Multiclip 47.

2014 Stiga fejrer sit 80-års jubilæum og styrker sit image med en restyling af produkterne og en opdateret og moderne kommunikation, også i butikkerne. Stiga markedsfører fire jubilæumsmodeller.

2013 Den nye Stiga Villa 320/520 HST markedsføres og belønnes for den høje designkvalitet med prisen “Red Dot Award: Product Design 2013”.

2012 Den nye Stiga Autoclip-serie med robotplæneklippere markedsføres. Titan fornyes med forbedrede funktioner.

2007 Stiga markedsfører Titan, en perfekt multipurposemaskine til professionelle.


2004 Park 4WD bliver introduceret. Firehjulsdrevet er hydraulisk, og det er en stor ressource både om sommeren og om vinteren. Med den konstante transmission (hydrostatisk), kan føreren regulere hastigheden i alle situationer.


2000 Stiga fusionerer med Castelgarden SpA, en ledende europæiske fabrikant af plæneklippere og Alpina Professional & Garden SpA, som fabrikerer kædesave og buskryddere, begge beliggende i Italien. Sammen danner de Global Garden Products (GGP). Koncernen bliver den største fabrikant af plæneklippere med at anslået salg på 1.800.000 plæneklippere, som du går bagved, og 120.000 kørende plæneklippere.

GGP's ekspansion i Europa fortsætter med opkøbet af Mountfield, et af de mest velkendte plæneklippermærker i England.


1999 En helt ny generation af Park-modellen markedsføres.


1997 Efter år med stærk ekspansion er Stiga nu repræsenteret i godt 40 lande, herunder New Zealand, Nordamerika, Sydamerika og Østeuropa.

1995 Forretningen med haveprodukter vokser stadig. Et udvalg af Stigas plæneklippere bliver belønnet med svanemærket som tegn på, at de opfylder Nordisk Råds krav til materialer, produktion og funktion.

1994 Stiga fejrer sit 60-års jubilæum. Samme år markedsføres Stiga Garden Battery – verdens første batteridrevne, kørende plæneklipper.


1990 En undersøgelse udført af TEMO viser, at 96 procent af de udspurgte kender mærket Stiga – det er en ekstremt høj andel.


1988 Den første fjernstyrede plæneklipper bliver demonstreret ved åbningen af nye lokaler med plæneklipperen, som selv kommer kørende for at klippe snoren over.


1986 Stiga blev den største fabrikant af plæneklippere i Europa takket være adskillige nye fabrikker og opkøb af andre virksomheder.


1985 Stiga introducerer den første plæneklipper med Multiclip-teknologi, en bioklipteknologi, som skærer græsset i små stykker, som gøder plænen. På den måde spares der både tid og penge.


1981 Firmaet gennemgår en omstrukturering, så det bedre afspejler Stigas operationer. Disse tre grene dannes: Sport, våben og have.


1978 Stig Hjelmquist trækker sig tilbage efter 44 år som administrerende direktør.


1976 Den 4. juni indvier hans kongelige højhed Carl XVI Gustav Stigas ny fabrik på 18.000 m2, og med et samlet areal på 34.000m2 bliver det den største fabrik i de nordiske lande, som fabrikerer motordrevne plæneklippere.


1974 Stiga markedsfører sin første Park: Park 2000, en kørende plænetraktor med frontmonteret klippeaggregat, som revolutionerer plæneklipningen i de nordiske lande.


1971 Stige etablerer sig i udlandet og åbner salgskontorer i London og Helsinki.

1964 Initiativet med egne fabrikerede motoriserede plæneklippere fik succes: Hver dag blev der fabrikeret 400 maskiner. De første batteridrevne plæneklippere blev fabrikeret samme år.